Buiten- en tussenschoolse opvang

 

De buiten- en tussenschoolse opvang wordt verzorgd door SKIK kinderopvang. Dit gebeurt bij ons op school. Mocht u vragen hebben over de opvang of een informatiepakket willen over groepsopvang (kinderdagverblijf, of voor- en naschoolse opvang) dan kunt u hier informatie opvragen.

 

Tussenschoolse opvang: ‘Broodje SKIK’
De tussenschoolse opvang (het overblijven, ook wel TSO genoemd) wordt op school verzorgd door SKIK. SKIK vindt het belangrijk dat kinderen tussen de middag met plezier en in een prettige omgeving kunnen eten en kunnen ontspannen. Ook kunnen ze even lekker spelen, rennen of juist een boekje lezen, wat ze zelf maar willen.

De TSO, onder de naam ‘Broodje SKIK’ wordt verzorgd door vrijwilligers, die begeleid worden door een coördinator vanuit SKIK. Dit is een pedagogisch medewerkster van de buitenschoolse opvang, die voor veel kinderen die bij SKIK komen een bekende is. SKIK regelt de administratie en de financiën van de TSO. Op maandag t/m donderdag is er TSO onder leiding van SKIK aanwezig. Vanaf de herfstvakantie wordt er op vrijdag met een continurooster gedraaid tot 14.30 uur.

 

Voor- en naschoolse opvang
Wanneer u voor uw kind(eren) voorschoolse opvang (van 7.30 tot 8.30 uur) en/of naschoolse opvang en/of vakantie opvang nodig heeft kunt u ook terecht bij SKIK. Het schoolbestuur van onze stichting heeft een overeenkomst gesloten met SKIK om ouders/verzorgers een aanbod te kunnen doen inzake buitenschoolse opvang. Uiteraard bent u geheel vrij om op een andere manier de opvang te regelen, maar het aanbod van de scholen in de gemeente Skarsterlân wordt geboden via SKIK. De voor- en naschoolse opvang vindt ook plaats op de Tarissing.